ADANA / SEYHAN - Mürseloğlu İlkokulu

Mürseloğlu İlkokulu

MÜRSELOĞLU MAH. MUSTAFA KEMALPAŞA CAD. NO 11 SEYHAN / ADANA
Vizyon
Kendisiyle ve toplumuyla barışık , Teknolojik gelişmeleri takip eden öğrenmeye meraklı , sağlıklı iletişim kurabilen , sorumluluk üslenebilen ,öz güven sahibi , üretken , yaratıcı ,araştıran ve sorgulayan ,gelişmelere açık ,Atatürk İlkelerine sahip çıkan 21.yüzyılın gelişen İhtiyaçlarına cevap verebilecek bireyler yetiştirerek Seyhan İlçesine örnek ve model okul olmak.
Misyon
Her çocuğuna, iyi bir vatandaş olmak için gerekli temel becerileri ve alışkanlıkları kazandırmak, milli ahlak anlayışına uygun çağın teknolojik gereklerini, insan ilişkilerini okuluna tatbik ederek öğrencileri bir üst öğrenime ve hayata sağlıklı bir şekilde hazırlamak acıyla; Bireysel farklılıkları dikkate alan ,araştırma sorgulama becerileri gelişmiş , yaşam boyu öğrenmeyi ilke edinmiş , tarih bilincine sahip,yaşadığı coğrafyayı bilen sorumluluklarını bilen, insan haklarına saygılı , Atatürk ilke ve inkılaplarını benimsemiş , yeniliklere açık iyi bireyler yetiştirmek.
Başarılar
Okulumuz Öğrencisi Yağmur SÖZÜTEK, İlçemizde yapılan İstiklal Marşını en güzel ben okurum yarışmasında dereceye girmiştir.Ayrıca Her yıl TOYOTA tarafından yapılan resim yarışmasına katılmaktayız,derecelerimiz ve ödüllerimiz bulunmaktadır.
Öğretim Şekli :ENORMAL
09:00/14:30
SOBA VE KLİMA
Uydu İnternet (VSAT)
Ulaşım
BELEDİYE OTOBÜSÜ İLE BELİRLİ SAATLERDE ULAŞIM SAĞLANABİLMEKTEDİR.ÖĞRETMENLER KENDİ İMKANLARI İLE DE ULAŞIM SAĞLAMAKTADIRLAR.
SEYHAN İLÇESİNİN GÜNEYDEKİ EN SON MAHALLESİ OLARAK KABUL EDİLİR.
İLÇE MERKEZİNE 40 KM UZAKLIKTADIR.
Sportif Etkinlikler
Okulumuzda çevre mahallelerin okulları ile her yıl Futbol yarışması düzenlenmektedir.
Derslerde deneye bağlı gözlemler yapılmaktadır.
Proje Çalışmaları
PROJENİN ADI: İYİLİK KUTUSU PROJENİN GEREKÇESİ: 1-Çağımızda ve yaşadığımız dünyada artan şiddet olayları, maddiyatçılık nedeniyle insanlar arasında yok olmaya yüz tutmuş iyilik yapma duygusu. 2- Toplumumuz ayakta tutan değerlerimizin yozlaşması. 3- Toplumda yok olmaya başlayan yardım etme, paylaşma, iyilik yapma vb. duygularının çocuklarımızda oluşturduğu bencillik duygusu. Bu gerekçelerden dolayı ülkemizin geleceği olan çocuklarımıza tekrar bu duyguları kazandırıp, bu duyguların çocuklarımızda tekrar yeşermesine katkı sağlamak. Ve hatta çocuklarımız üzerinden velilerimize de bu duyguyu tekrar kazandırmak. PROJENİN ÖZETİ: Okulumuzda ‘‘İyilik Köşesi’’ Oluşturmak Öğrencilerimize ‘‘İyilik Duygusunu’’ kazandırmak. PROJENİN AMACI VE HEDEFLERİ: 1-Öğrencilerimize ‘‘İyilik Yapma Davranışını’’ kazandırmak. 2-Velilerimize ‘‘İyilik Yapma Davranışını’’ kazandırmak. 3-İyilik Yapmak davranışıyla beraber öğrenciler paylaşma ve yardımlaşma duygusunu da kazandırmak. 4- ‘‘Ben’’ duygusu yerine ‘’Biz’’ bilincini kazandırmak. 5- Toplumsal yardımlaşma ve dayanışma duygusunu kazandırmak. 6- Örnek davranışlar anlatılarak diğer öğrenci ve velileri etkileyerek tüm öğrencilerimizde ve hatta okul dışında ve yakın çevrede bulunan çocuklarımızda da bu duyguları oluşturmak. 7- Projeden olumlu sonuçlar alındığı takdirde Okulumuza ‘‘İYİLİK OKULU’’ adını kazandırıp ilçe geneline duyurmak. PROJEYİ YÜRÜTECEK KİŞİLER PROJE YÖNETİCİSİ :Aytaç SEZER PROJE KOORDİNATORÜ:Murat ÇOĞUN PROJENİN UYGULAMA ADIMLARI: 1- Okulumuzda uygun bir yere İyilik Köşesi Oluşturulacak. 2- İyilik Köşesine Pano yapılacak. 3- Panoya Öğrencilerin konusu iyilik olan şiirleri ,yazıları ve resimleri asılacak. 4- İyilik köşesine İyilik Kutusu Yapılacak. 5- Öğrenciler İyilik Kutusuna yaptıkları iyilikleri yazıp atacaklar. 6- İyilik kutusunun içindeki iyilik yazıları her haftanın sonunda oluşturulacak kurul tarafından değerlendirilip sonuçlar tüm öğrencilere okunacak. 7-Birinci olan iyilikler panoda sergilenecek.Birinci olan öğrenci ya da veliye ödül verilecek. 8- Velilerimizin yaptığı iyilikler isimsiz olarak panoda sergilenecek. 9- Her ay Proje uygulaması değerlendirilecek. PROJENİN UYGULANACAĞI YER: MÜRSELOĞLU İLKOKULU İLKOKULU PROJENİN BAŞLAMA/BİTİŞ TARİHİ: Proje; 2023-2023 Eğitim Öğretim yılının ikinci dönemi uygulanacak. Çalışmalardan olumlu sonuç alındığı takdirde süresiz olarak bu proje okulumuzda uygulanacak. PROJENİN MALİYETİ: Okulun imkanlarıyla karşılanacak. PROJENİN SINIRLILIKLARI Yapılan iyilikler gerektiğinde saklı tutulacaktır. Projenin toplumsal sonuçları uzun vadede ortaya çıkacaktır. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK: Her yıl yapılabilir. RİSKLER: 1- Öğrencilerin İlgisizliği 2- Velilerin İlgisizliği 3- Öğretmenlerin projeye ilgi göstermemeleri PROJENİN SOLGANLARI PROJENİN SLOGANLARI; 1- Her iyilik bir sadakadır. 2-İyilik insanlık sanatıdır. 3-Vahşi hayvan tuzakla,insanoğlu iyilikle avlanabilir. 4-İyiliğe gücün yetmezse kötülük yapma. 5-İyilik eden iyilik bulur. 6-İyilik hayat kurtarır. 7- Herkesin bir gün iyiliğe ihtiyacı olur. 8- En değerli iyilik karşılıksız olandır. 9- Hepimiz iyilik ağacının birer dallarıyız. 10- Bir iyilik bin hayat kurtarır.